Sommarens trendigaste iskaffe
Bryggkaffe, espresso, cappucino eller flat white? Kaffe kommer i många olika former och alla har sina egna preferenser. Nu är det sommar och hela internet verkar ha kommit överens om att årets kaffetrend är en dryck som förekommer under de tre olika namnen whipped coffee, cloud coffee eller dalgona coffee.
Det kanske låter komplicerat men det är det inte. Receptet består nämligen bara av tre ingredienser, snabbkaffe, socker och mjölk. Det kan dessutom enkelt anpassas till veganen, den laktosintoleranta eller till den som vägrar dricka koffein efter klockan fyra. Byt bara ut ut snabbkaffet mot koffeinfritt eller mjölken mot havremjölk.
Hur blev detta så trendigt då? Jo, allt började på appen tiktok med att @imhannahcho postade en video på hur hon gjorde sitt kaffe. Sedan tog det inte lång tid förrän trenden spred sig över världen. Det bästa är att kaffet passar alla. Det kan göras både koffeinfritt och veganskt om en önskar. Så hur gör man då?
Börja med att blanda två matskedar snabbkaffe (med eller utan koffein) med två matskedar socker. Häll därefter på två matskedar kokande vatten.
Vispa ihop ingredienserna tills du får ett fluffigt skum. En elvsip är inte nödvändig, det går fort att vispa ett fluff även för hand.
Lägg is i ditt favoritglas.
Häll valfri mjölk i glaset, allt från vanlig mjölk till havre eller mandelmjölk går bra. Välj efter eget tycke och smak. Toppa mjölken med skummet och njut sedan av sommarens trendigaste iskaffe.
Reporter: Zelma Lundeström