Huvudrätt
Sommarens fruktigaste grillspett
Sommar innebär oftast grillsäsong, bra väder och framför allt god mat. Här kommer ett recept på fruktiga fläskfiléspett som passar perfekt till midsommarfirandet eller till en sommarmiddag med vännerna.
I videon ovan kan du följa en steg-för-steg guide till receptet. Foto och recept: Paula Llopis Martínez.
Vad behöver du?
Ingredienser:
- 600 g fläskfilé
- 2 nektariner
- ¼ ananas
- 1 röd paprika
- Salt och peppar
Marinad:
- 2 msk olivolja
- 2 msk marinad garlic & chilli
- 1 msk senap
- 1 tsk persilja
Senapssås:
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk dijonsenap
- 1 tsk flytande honung
Så gör du:
Dela frukten och köttet i stora bitar. Blanda ihop frukten och köttet och blanda i marinaden. Låt marinera i cirka tio minuter. Varva kött och frukt på spetten. Rör ihop ingredienserna till senapssåsen och smaka av med salt och peppar. Grilla spetten på medelhög värme i fyra till fem minuter. Vänd några gånger. Servera gärna med potatissallad.
Tips:
Gillar man inte dijonsenap funkar det utmärkt med vanlig senap. Crème fraîche går att byta ut mot yoghurt eller gräddfil.
Anpassa till plånboken
Billigt: Välj ett billigare kött, exempelvis kyckling.
Mellan: Detta receptet.
Lyx: Använd ett dyrare kött, exempelvis oxfilé.
Text, bild och redigering: Paula Llopis Martínez